június 16, 2004

A digitális valóságnak vannak nagy mesterei. Lassan (? nem is olyan lassú ez a tempó, már vannak kinn filmek amik teljesen számítógépen készültek) egyre több film alkalmaz digitális technikát. De van egy nagyon nehéz műfaj, az emberi test, az emberi arc, mimika. Ebben valahogy nagyon érzékenyek vagyunk, minden apró kis mozdulat mást jelenthet, és ezt megvalósítani a gépen nem egyszerű.
De most olvastam egy srácról (Liam Kemp), aki csinált laza 23 hónap alatt egy figyelemreméltó alkotást. Az alkotó készített "stúdiófotózást is a virtuális főszereplővel. Egyszerűen alig hiszem el, hogy nem valóságos a szereplő.

A film címe: This wonderful life

Van olyan, hogy a legkisebb apróság is érték, ha egy nagyon fontos embertől származik.
Hihetetlen, de felkerült az ebay-re egy apró foszlány egy zsebből, aki nem más mint Scott Benza, egy vizuális effekt profi (most a Csillagos Háborúja legutolsó részén is dolgozik), és ..... nem hazugság, de az is kiderült, hogy a foszlány (természetesen az uriember zsebében valószínűleg) HÁROM méteren belül került Georga Lucas-hoz!
Apám, ez már mozitörténelem, lehet hogy 10-12 ezer év múlva már nagyon sokat fog érni!!!!!
Mindannyian ismerjük az érzést, amikor a mosógépbe páros számú zoknit rakunki bele, de páratlan számú jön ki belőle. Sokféle elmélet született a zoknik tér és dimenzióváltó képességéről, egy weboldal azonban felvállalta, hogy megkeresi a zoknikat.
Szóval tessék bescannelni a páratlanul maradt darabokat, és hátha megkerül az a szemét elcsatangolt jószág!

június 15, 2004

Hihetetlen böngészés közben milyeneket talál az ember!
Mindannyian hallottunk már teljesen érthetetlen repülőtéri bemondásokat (az igazat megvallva nekem mindegyik teljesen érthetetlen), de ezek itt mindenen túltesznek.
Aki angolul gagyog egy kicsit, annak a fonetikus fordítás felül!

június 11, 2004

Pár napja kedvesem megnyírt. Még a trópusokról hoztam ezt a jó szokásom, hogy meglehetősen rövid hajat szeretm. Szépen elkészül a nagy mű (jól nézhetünk ki ilyenkor, én a kádban ülök, ő meg nyír :-) és egy utolsó igazítást még tett rajta. Olyat pontosan, mint a Mr Bean a filmben. Hátul, nyaktól fejbúbig olyan 1mm-es beállítással egy sorját vágott. Mint amikor a hibridkukoricából kivágják az apasort...

Nem volt mit tenni, hozzáigazítottuk a többit is. Most hátul olyan 1mm, elöl viszont sokkal hosszabb, akár 2.5mm is lehet. Úgy nézek ki mint egy szökött rab...

Na mindegy, azon gondolkodom, hogy hogyan lehet ennek is a jó oldalát nézni. Összeraktam, miért is jó a NAGYON rövid haj:

- Amikor a mérlegre állva csekkolom (nem kicsi!) súlyomat, ez a pár deka is segíthet abban, hogy ne 90.0 kg-ot mutasson, hanem mondjuk 89.9-et. Mert ez utóbbi mégiscsak ....
- Nő a napoztatható felület a testemen, és ezzel is elősegítve a D vitamin képződést
- A benzinkútnál kevesebbszer próbálnak átvágni riasztó külsőm miatt (10-ből így csak 6x)
- Ha valaki így belémszeret, akkor tuti nem a külső érdekli :-o
- Ha tél lenne, hallanám a hópelyhek becsapódását
- Samponból a szokásos 10-e fogy - ez havi legalább 200 Ft megtakarítás
- Ha most tetoválnának a fejemre egy üzenetet Osama Tele Tartálynak, akkor hónapok múlva már vihetném is az üzenetet.
- A lefolyóban található 30cm-es hajszálak tuti nem tőlem származnak
- Bicajozva sokkal áramvonalasabb vagyok
- Kiderült végre, hogy pici koromban melyik oldalamon szerettem aludni


június 06, 2004

Furcsa miért írtam egyszer csak olyat ami nem ide illik.
De hogy ne okozzak csalódást, íme egy pár a mostani termésből:

Vonatépítő játék - idegesítő, de klassz :-)

Kaleidoszkóp építő játék
Ma a Könyhét rendezvényeinek egyikén dedikáltam a könyvemet.
Sok tinta nem fogyott, a búvárok vagy tojnak a könyvemre, vagy éppen merültek. Na mindegy.
De arra jó volt, hogy megismerkedtem személyesen is Berecz Jánossal.
Számomra megtiszteltetés volt, hogy hallgathattam egy kicsit a történeteit. Érdekes élete lehetett, bár nem szerencsés időben született. A kommunista Magyarország egyik ismert alakja, tökéletes uriember, kellemes beszélgetőpartner. Jöttek is hozzá sokan, dedikálást kérve. Irigykedtem egy kicsit, majd eljöttem.
A térről elfelé jövet láttam Csurka Istvánt, aki előtt sorok álltak hogy aláírja a könyvét a "vezér". Nos, ilyen a mai Magyarország...