augusztus 04, 2005

Budapesten a parkolás helyzet egyre durvább. Nem azért mert nincs szabad parkolóhely. Hanem mert egyre durvább a behajtás.

Uraim, tudjuk hogy jönnek a választások, de ettől nem lesz több kedvem szavazni!


Egyébként szakmai szempontból azt kell mondjam ügyes. Először egy kis PR (még ha negatív, akkor is jó), az emberek elolvassák a perekről szóló híreket, majd kapnak egy levelet, hogy X évvel ezelőtt Y utcában Z időpontban szabálytalanul parkolt. Mivel nincs olyan barom aki évekre visszamenőleg szépen megőrzi a jegyeket, így tulajdonképpen mindegy. (ha megtartja sem ér semmit a dolog, ugyanis addigra elhalványul a hőpapír...) Nem tudja az ártatlanságát bizonyítani. Micsoda világ, nem?

A PR kampány: 1 2

Mindezen dolgok mellett van egy pár dolog melyen javítani kéne:
- a KRESZ szerint az utca elején látható módon elhelyezett tábla tájékoztat. A parkolási társulások szerint a "körzethatár elején" van tábla, az elég. Vajon melyik magasabb rendű szabályozás?
- Aránytalanul magasak a díjak
- Nincsenek elszámoltatva a parkolási cégek. Ráadásul ha valaki számol egy nagyon, akkor kiderül, hogy a "forgalomszabályozási céllal" kitalált fizetőparkolás 25-30%-os kihasználtsággal működik. Vagyis semmi értelme nincs, vagy csalnak a cégek...
- Az automaták nem fogadnak el csomó, Magyarországon használatos fizetőeszközt.
- Átprogramozzák az automatákat, csalós masinák. Részleteknek nézz utána a neten! Példa rengeteg.
- A befolyt pénzből semmit nem fordítanak az utak állagának megőrzésére. Mivel nincs miből, a parkolási társulások alig fizetnek be pénzt. Vagyis van egy rendszerünk, mely felemészti a bevételeket, viszont mindenkit irritál. Akkor kérdem én: minek is???
- A jogi szabályozás csalafinta. Egyszer az Önkormányzatokkal köt a parkoló autós "szerződést", máskor a parkolócég hajt be pénzt, egyszer polgái jogviszony, de ha büntetésről van szó, akkor már nem az (így sokkal magasabb tarifával lehet büntetni).
- Mindenki szívatja a mozgássérülteket, beleértve a parkolási cégeket is.
- Minden sarkon más rendszer, pedig már "egységes rendszerről" beszélnek.
- Büntetnek akkor is ha tilosban áll az autó (mi köze van a parkolóőrnek a tilosban álló autóhoz????) Szóval a végén lesz egy parkolási bünti, közterületfegyű bünti, kerékbilincs (mert odaverik a forgalmat akadályozó autót, ezzel is konzerválva a balesetveszélyes helyzetet - gratula).
- és még ezernyi durva, törvényeket, jóérzést, etikát sértő történet.

Találós kérdés. Ha mindenkit irritál, tudjuk hogy nem jól kitalált, sok helyen törvénysértő, akkor mégis miért megy minden ugyanúgy? Miért utasítja el a budapesti jegyző a népszavazást?
válaszokat a fuck_u_all@abszurdisztan.hu címre várom.

Nincsenek megjegyzések: