február 16, 2006

Jogdíj

Most a kanadai Vöröskereszt-nek sikerült kivívnia maga ellen a világ bloggereinek haragját.
Komolyan mondom, nem vagyok abban biztos, hogy ezek az emberek normálisak.
Miről is van szó?

A Vörös Kereszt egy nemzetközileg is ismert, elismert szimbólum, bejegyzett védjegy.
Most a kanadai Vöröskereszt szépen be akarja perelni az összes olyan használatot, használót, aki szerinte jogosulatlanul használja az ő jelzését. A legfőbb célpont a videojátékok, ahol az "egészség" vagy "élet" szimbúlumként használják a vörös keresztet.
De neki akarnak ugrani mindenkinek aki a Vörös Keresztet használja. Vagyis akik elsősegély dobozokat gyártanak, vagy éppen valamilyen módon használják a Vörös Keresztet.

Szóval. Adva van egy karitatív szervezet, aki a támogatók pénzét most arra fogja felhasználni, hogy perbe fogja azokat akik az ő emblémáját "elbitorolták". Mondjuk például egy céget aki videojátékot gyárt, vagy éppen egy másikat aki elsősegélydobozokat. Normálisak?

Ráadásul az egyik hozzászóló halkan megjegyezte, hogy van egy apró kis országocska, mely használja a vörös keresztet (igaz inverz formában), ez az ország Svájc.

A Vörös Keresztet a genfi konvenció védi, elsődleges célja hogy megkülönböztesse a humanitárius és orvosi járműveket, és ezáltal védje őket a támadástól a harcmezőn.



(via Boing Boing)

Nincsenek megjegyzések: