október 25, 2006

Jogdíj


Pedig szeretem a SONY termékeket. De kezd a búrám tele lenni a cég mocsok, használhatatlan és jogaimat megsértő dolgaival.

Nem saját példa, ettől még riasztó irány. Ember vesz egy SONY terméket. A filesharing és digital copyright dolgok miatt nem használhatja, csak akkor ha aktiválja. De az aktiválás nem működik. Pénzt megkapták, miért is törnék magukat azzal, hogy még terméket is adjanak érte? Ennyit a vásárlói jogokról.

Közben erőszakkal harcolnak azok ellen akik terjesztik és akik veszik a termékeiket. Mert ők nem akarják hogy azok, akkor és annyiért vegyék meg a SONY termékeket, hanem azt szeretnék ha minden piacon lefölözhetnék a maximumot. Így nincs akadálya semmilyen mocskos trükknek sem, mondjuk ráfogjuk a kereskedőre, hogy nincs bevizsgálva a termék érintésvédelme. (igaz, a webolalon kiderül, a 110-220V átalakító amit a termékek mellé csomagoltak, SONY gyártmány :-)

Lik.Sang.com egy olyan cég volt, aki még a piaci bevezetés előtt szállított SONY termékeket Európába és Ázsiába. Tudni kell, hogy a SONY először Ázsiában dobja piacra a cuccokat, sok termék soha nem jut el hozzánk. Mostantól így sem.

A
Boing Boing szerint ez:

"This is part of Sony's ongoing, suicidal war against its own customers -- from installing rootkits on CD-buyers' PCs to threatening hackers with lawsuits over teaching new dances to their Aibos to re-crippling the PSP to lock out homebrew software. Great companies like Lik-Sang that exist to serve an early-adopter, passionate user niche are collateral damage in the war.
Thanks, Sony. I hope you lose a shitload of money on Blu-Ray."

Vagyis valami ilyen: Ez része a SONY folyamatban levő háborújának melyet a saját vevői ellen folytat - rootkit-eket telepít a CD vásárlók gépére, perrel fenyegeti a hacker-eket akik új táncokra tanítják meg az Aibo robotkutyát, megnyomorítják a PlaySation-t hogy ne tudjon otthoni szoftvereket lejátszani. Nagyszerű cégek mint a Lik-Sang melyek a korai elfogadókat szolgálják, miniatűr fogyasztói szegmenseket, ők csak mellékes károk ebben a háborúban. Köszönjük SONY. Reméljük iszonyú nagy pénzt fogtok bukni a Blu-Ray lemezzel.

Ja, és NE használjatok file megosztó hálózatot, mert addiktív!

Nincsenek megjegyzések: