február 24, 2006

Egysejtű

Ennek a komédiának már sok felvonása volt.
Bár sokak szerint ez inkább tragédia.
Ez is, az is igaz. Aki ismer, az tudja mennyire a bögyömben van a dolog. Hogy mi is? A fizetőparkolás. Mert a fizetőparkolás van, sok helyen kell is hogy legyen. De sok helyen teljesen értelmetlen.
Ezek mellett értelmet nélkülöző, hogy sok-sok parkolási társulás szedi a sarcot. Ráadásul olyan sarcot amelyből soha nem lesz a köznek jó, nem épül belőle P+R, járda vagy bicajosoknak út. De kátyúból sem lesz kevesebb.

A felháborító, arcpirító történet e mellett, hogy hogyan próbálják a pénzeket beszedni.
Már belevolnták az APEH-et, legyen csak belőle adó, végre kiderül is pontosan mi is a fizetőparkolás (egyes érvek szerint forgalom szervezési intézkedés, a pénz beszedése csak "mellékesen" jó). Most az APEH visszaadta a dolgot, mégsem lehet behajtani. (jelzem érthető, hiszen ezernyi aggály merült fel ezzel kapcsolatban).
Ahogyan az is aggályos (de legalábbis erősen megkérdőjelezhetően jóhiszemű), hogy egyes esetekben a parkolási társaság miért vár 3-4-5 évet arra, hogy szóljon, tartozás van. Ki a bánat fogja őrízgetni, az egyébként is hőpapíros (elhalványodó) jegyeket ÖT ÉVIG????? Hogyan bizonyíthatja a polgár hogy nem is állt ott akkor? A manipulálható digit fénykép és a "zárt" rendszerű (haha), excel tábla bizonyító erejű...
(ezzel kapcsolatos az elmúlt időszak vicces híre, amikor is a bizonyíték egy digit fénykép volt, melyre viszonzásul a "vádlott" (???) mutatott egy manipulált képet, mely szerint nem is az övé, hanem a bíró autója állt az adott helyen és időben :-o Hirtelen nem is olyan hiteles egy digit gép fényképe...

Közben az automata továbbra sem ad vissza ha kevesebb ideig parkolok (ma is megtörtént, a bankban nem 70 perc alatt, hanem pontosan 6 perc alatt végeztem, egy órát fölöslegesen fizettem be. Visszakapom? Nem. Ha tovább parkolok 1 perccel, megbüntetnek? Igen. Amikor elmegyek az automatáig, megbüntetnek? Igen, előfordul. Jelenleg érvényes szabályok szerint az autósnak kezében kell lenni a jegynek amint megállította az autót, vagy pedig fénysebességgel (olvasd, nulla másodperc alatt) kell közlekednie a járgány és az automata között hogy ne büntessék...

Nem is olyan régen a Centrum átadta a tartozásokat az Intrum Justicia követelésbehajtó cégnek.
Ez az a drága cég, aki megvezette a szüleimet, zaklatta őket egy, már kifizetett tartozásomért (külföldön voltam), és a végén kizárólag azzal az indokkal kértek pénzt, mert nekik "munkájuk volt" a behajtással. Vagyis zaklatták az idős szüleimet, és ezért pénzt kértek. BJQA!

No, most ők zaklatják a tartozókat. Vagy azokat akikről azt gondolják hogy tartoznak. Mert peres eljárás nem volt, egyszerűen csak a CP állítja, nekik pedig nincs lehetőségük ezen állítás igazságtartalmát vizsgálni...
Hogy személyes adatok továbbadhatóak-e? A személyes adat tulajdonosának beleegyezésével igen. Mivel ez nem történt meg, az adatvédelmi biztos felhívta a cég figyelmét a jogsértő helyzetre, és kérte őket, hogy a jogosulatlan adatkezelész szüntessék meg (olvasd: töröljék az adatokat).
Erre ők közölték hogy az adatvédelmi biztos téved. Szerintük pedig nem is. Pont.

Magyarország. 2006.
Respect the lunatics

Silly Putty. Nekem is van itthon. Sőőőt, nekem sötétben világító van :-)
A Google srácok szépen vettek belőle 1/8-ad tonnát...
Nooormáális?

február 23, 2006

Internet


Tegnap böngészgettem a neten. Csak úgy. Katt egy linkre, és valami egészen furcsa jött fel. Ez. Már a megjelentetett szöveget sem értettem pontosan. De annyi lejött, hogy egy török hacker csoport(?) törte meg az oldalt (???) Ilyen van, szokott történni. De könyörögöm, ez a patikamagazin oldala!!!! Mert ha mondjuk valamelyik napilap oldala esett volna áldozatul. De a PATIKAMAGAZIN????

Most az alábbi lehetőségek egyike történt:
- self hack (ügyes)
- török csoport rábökött egy magyar lapra és megtörték. Oka???
- török csoport karikatúra dologban protestál a neten, magyarokat összekeverte a dánokkal (balfasz)
- nem is török csoport, de mondjuk valamilyen hívő okosok gyülekezete, jól megtörtek egy oldalt, úgyis gyaur felkiáltással.
- vagy? Mi lehet még? ötlet?

Weboldalak

Biztos örül neki. Nem is olyan régen torta helyett csak 4 krémes repült (hát Bástya elvtársnak már torta sem jár?) Most meg ez. Demszky.com
Végül is, szomorú vége ez egy valaha szimpatikus ellenzéki történetének.
Mára van egy város, amely szétüti az autókat, de ha kiszáll az ember akkor tuti kutyaszarba lép. Majd megbüntetik, nincs körgyűrű, és sorolhatnám. Budapest tényleg kezd életre alkalmatlanná válni. Ő sem Budapesten lakik...

Most meg itt ez szavazás a www.demszky.hu
oldalon. Teljes gáz. Feltesznek egy olyan szava
zást, amire tuti igen a válasz (tudod, szerinted jó lenne a családoknak ha sokkal több pénzük lenne?) Erre az olvasók 3/4-e nemmel szavaz. Biztos szeretik a csávót :-)

Jogdíj

Egy tanulmány a SONY DRM ügyről.

február 17, 2006

Személyes

Itthon ülök. Kicsit betegen (nagyon). Szarul vagyok na.
Éppen begurul egy emil, gyors választ vár. (Persze, dolgozom, tudom, barom vagyok.)
Megcsörren a telefonom. A céges. Felveszem. Megcsörren a másik telefonom (magán). Kinyomom.
Csörren a Skype a gépben. Messenger-en kapok egy smiley-t, mert most örül mert rámtalált. Na most elég!
Mindenki kapja be. Beteg vagyok, most nem megy! Különben is, ha nem vagyok beteg, akkor sem tudok egyszerre ezer felé figyelni. Nem akarok kommunikálni ennyit! Ne hívjatok!
Csoda hogy a kopogtatócédulásnak leüvöltöttem a haját? :-)

február 16, 2006

Jogdíj

Most a kanadai Vöröskereszt-nek sikerült kivívnia maga ellen a világ bloggereinek haragját.
Komolyan mondom, nem vagyok abban biztos, hogy ezek az emberek normálisak.
Miről is van szó?

A Vörös Kereszt egy nemzetközileg is ismert, elismert szimbólum, bejegyzett védjegy.
Most a kanadai Vöröskereszt szépen be akarja perelni az összes olyan használatot, használót, aki szerinte jogosulatlanul használja az ő jelzését. A legfőbb célpont a videojátékok, ahol az "egészség" vagy "élet" szimbúlumként használják a vörös keresztet.
De neki akarnak ugrani mindenkinek aki a Vörös Keresztet használja. Vagyis akik elsősegély dobozokat gyártanak, vagy éppen valamilyen módon használják a Vörös Keresztet.

Szóval. Adva van egy karitatív szervezet, aki a támogatók pénzét most arra fogja felhasználni, hogy perbe fogja azokat akik az ő emblémáját "elbitorolták". Mondjuk például egy céget aki videojátékot gyárt, vagy éppen egy másikat aki elsősegélydobozokat. Normálisak?

Ráadásul az egyik hozzászóló halkan megjegyezte, hogy van egy apró kis országocska, mely használja a vörös keresztet (igaz inverz formában), ez az ország Svájc.

A Vörös Keresztet a genfi konvenció védi, elsődleges célja hogy megkülönböztesse a humanitárius és orvosi járműveket, és ezáltal védje őket a támadástól a harcmezőn.



(via Boing Boing)

február 15, 2006

Anyátok

Az autós minden kormány fejőstehene.
Adók, illetékek, már a megnevezéseknél is bajban vannak hogy minek legyen elnevezve, hogy olyan már ne legyen. Regisztrációs adó. Már a neve is agybaj. Regisztrálásért kérnek el súlyos százezreket (vagy milliókat). De forgalombahelyezés, benzinben mindenféle adó, a vissza nem igényelhető áfa, a súlyadó, autópályadíj, parkolás,
kurvaanyátok, minden van.
A benzinár mellett a legfelháborítóbb az intézményesített rablás a legrosszabb, amit eredetiségvizsgálatnak hívnak.

február 14, 2006

Személyes


Selamat Hari Valentine!
Kaja


Túlsúlyos, lelkiismeret furdallással partnert keres evés céljából. Jelige: "sweetheart"
Megvan a megoldás. Japánban már lehet kapni "álcázott" sütit.
De miért álcáznák mondjuk valami egészséges dolognak? Vagy az is derogál? Mondjuk almát zabálni az irodában? Jobb a sütiszagú sültburgi?

Ahogy a művelt angol mondaná: Go figure...
Fotó


End of the line.

Egy szédületes fotóesszé a bangladesh-i hajószétszerelésről.
Apálykor teljes sebességgel a partnak vezetik a hajókat, a helyi emberek pedig szétszedik. Persze munkavédelem és a többi okosság ügyesen elfelejtve.
Komment

"Napjában általában kétszer gondolok a zöldekre. Egyszer reggel, amikor munkába indulva bedobom a tejesdobozokat (...)
Aztán meg este, amikor kétségbeesetten keringek a környéken, parkolóhelyre vadászva. "

Egy meglehetősen finom, visszafogott írás arról, hogy a zöldek Magyarországon vajon miért mennek el a sötétzöld irányba. Feladatuk lenne, követőjük még több, de így???? Szomorú.

február 09, 2006

Állati történetek

Bálnahányás aranyárban. Olyan igazi bulváros cím nem?
Pedig tény. Bálnahányás 10 év alatt a sós tenger, napfény és ki tudja még mi miatt, de grammonként 20 dolláros szubsztanciává alakul át. Parfümöt gyártanak belőle :-)
Internet

Mi az élet értelme?
Az élet értelme hogy szeretet adjunk és szeretet kapjunk, valamint hogy munkánkat hittel végezhessük. Vagy nem.

Mi a fénysebesség?
A fénysebesség arányos a másnaposság mértékével egy egész estés piálás után. Minél erősebb a fejfájás, a fény annál gyorsabban halad át a szemeden az agyadba.

Hasonló sok okosság itt.

Levezetésképpen egy pár okos gondolat és tény Chuck Norris-ról.
- Chuck Norris már elszámolt a végtelenig. Kétszer is.
- Chuck Norris be tud csapni egy forgóajtót is
- Chuck Norris minden étkezéskor steak-et eszik. Csak néha elfelejti megölni a tehenet.
- Chuck Norris pulzusát a Richter skálával mérik

- Chuck Norris nem ír könyvet. A szavak maguktól állnak össze ... félelmükben.
Komment

Adózás. A XXI. század első évei már elmúltak, szóval itt az ideje hogy egy nyomorult adóbevallást is be lehessen adni elektronikusan. És ujjé, ez teljesen rendben van, lehet!
Sajnos a kitöltéshez elkészített program nem működik jól. Pontosan annyira nem, hogy a kitöltés bonyolultsága miatt még a program sem tudja követni az összes variációt, és rosszul számol(hat).
Végül is, ha már ennyire balfaszok hogy egy programot sem tudnak összerakni pontosan (persze az adózótól elvárják a rendes és hibátlan kitöltést), akkor vállalják a felelősséget érte. De nem. Gerinchibásan.
Ki is a hibás azért, ha az APEH saját progrmja hibázik? Természetesen a bevalló állampolgár...
Jog, Magyarország, 2006.

február 07, 2006

Komment

Kezd a dolog egyre érdekesebb lenni.
Mármint azok a bizonyos karikatúrák.
Az egyik fél azt mondja hogy ezt nem kellett volna. És gyorsan felgyújt mindent ami piros és fehér kereszt van rajta... Mi van a színvak megsértettekkel? Azok majd a hasonszőrű zászlókat is flambírozzák?

A másik oldal azt mondja hogy ez most itt a demokrácia, sajtószabadság, satöbbi.

No, akkor nézzük a dolgokat egy picit mélyebben, egyik és a másik oldalról.

A megbántó szerint ilyet lehet, meg a megjelenés után 150 nappal a felháborodás kicsit vicces. Tuti hogy okkal történt, itt kérem nagy tömegek manipulálása folyik, satöbbi meg minden.
Érdekes szempont, ha az egyik oldal használja a médiát a tömegek véleményének "igazítására" az jó, ha a másik használja a médiát akkor az rossz? A négy láb jó, a két láb rossz (kivéve a csirkék)!

Sajtószabadság kérdése. Valóban. Sajtóban leírni dolgokat szabad. Kivéve a gyevi bírót. Mert bizonyos dolgokat nem szabad sem leírni, sem megkérdőjelezni. Vagyis kettős mérce.

A fene sem érti. Vagyis de, értem. Hangulatkeltés folyik mindkét részről. Nem is akármilyen hangulatkeltés. Csak tudnám ez most kinek jó. Mert fehér embernek aki muzulmán többségű országba indul nyaralni - na nekem nem...
Fogyasztóvédelem

Volt már afférom a Magyar kir. Postával. Nem is egy.
A legutóbbiról úgy emlékszem nem is írtam. Decemberben rendeltem egy könyvet az Amazon-tól. De csak nem akart megérkezni, csak nem jött. Írtam nekik hogy igyekezhetnének, erre gyorsan elküldték mégegyszer. Ez idáig egészen rendben is van. De hol van az eltűnt könyv???

Magyarország az eltűnt csomagok Bermuda háromszöge?

Aha, akkor már értem. Csak azt nem, hogy így hogyan tud a Magyar kir Posta fennmaradni, versenyezni? Mert a levelek száma csökken (ok az e-mail). Faxot már nem adunk fel postán (csak ritkán), a távirat mint olyan kihalt. Csomagküldeményekben a postának irtózatosan kemény konkurrenciája van, nem látok esélyt számukra hogy nyerjenek. Az egyéb szolgáltatásokban kőgyengék (bank, pénzfel(át)vétel, stb), a csekkes utalások száma erősen csökken (internet banking). Akkor hogyan tovább Magyar Posta?

február 06, 2006

Személyes

Benne van a vérünkben. Az iskolában is ugyanígy működött mint ma a mindennapjainkban.
Az iskolában adva volt az ötös mint jegy, és az annál rosszabb jegyek.
Vagyis alap, és ahhoz képest a rosszabbak. Ha az emberfia hozta az alapot akkor jó, ha nem, akkor jött a bünti.
Ez a mi keresztünk, a poroszos gondolkodásmód.

Gyorsan hajtasz, akkor büntetés.
Ha nem fizetsz adót, büntetés.
Ha rossz helyen parkolsz, büntetés.

Most terveznek újabb okosságokat. Vagyis ha egészségtelenül élsz, büntetés.

Mikor jön el az a pillanat, amikor a büntetés mint lehetőség mellett egyszer csak feltűnik a jutalmazás?
Az haladhat a gyors sávban a pályán, amely autóban több mint ketten ülnek.
Vagy alacsonyabb a TB járulék annak, aki mérhetően egészséges életet él (nem dohányzik, sportol, rendszeresen jár kontrollra, stb, stb).
Vagy mondjuk a gyerek az iskolában választhat hogy az elternatív tárgyak közül neki mi tetszik, és az ötös mellett a négyes is jó jegynek számít majd...
Amikor a közlekedési szabályok betartásáért egyszercsak adnak egy kedvességet (x ezer km balesetmentesen, büntetésmentesen, ember kap egy sárga mellényt, akármit). Vagy egy "jutalom" pontot, mellyel egy büntetőpontot majd lenullázhat...

Teljesen mindegy hogyan. Csak legyen emberibb, gondolkodjunk a büntetés mellett a jutalmazásban is.
A feliratok ne így szóljanak: TILOS A ......
Hanem: Köszönjük hogy NEM .......

A végeredmény ugyanaz, de az élet kellemesebb lesz.
Ha ez sikerült, akkor a választásokkal is rendszabályozhatunk. Aki acsarkodik és rosszat mond a másikra, annak tockos. Szabályba kéne venni, hogy a választásokon nem fújjozással kell nyerni, hanem beváltahtó ígéretekkel. Mert nem azt akarom aki a kisebbik rossz, hanem a jobbikat. Bonyolult? Sajnos azt hiszen túlontúl...
Dizájn


Eszméletlen dolgokat találok!
Most például ez akadt horogra. Egy mindenki által rajzolható labda.
Szerencsére adott időre csak adott men
nyiségű tinta jár :-)
Születnek remekművek, például a Tiger c. is ilyen.

Gratula Duane!











Van itt egy pár hasonló remekbe szabott rajz, ráadásul a kialakulásuk is meg van örökítve!


február 03, 2006

Jogdíj

So, first they start off suing their customers, and now they are maliciously making it hard for their customers to even listen to music, and they will cripple your music and media player to boot. These guys deserve to go out of business, they obviously don’t love music, and they don’t understand their own customers.

Először beperelik a vevőiket, most pedig rosszindulatúan teszik nehezebbé a vásárlóik számára hogy a megvásárolt zenét hallgassák, tökreteszik a zene vagy médialejátszódat. Ezek a srácok megérdemlik hogy tönkremenjenek. Láthatóan nem szeretik a zenét és nem értik a saját vásárlóikat.

David Bryne írta ezeket a kemény szavakat. Hogy kikről? Hááát, az öt nagy lemezkiadóról..


Ekszperiment

Volt már olyan érzésed hogy a vörös hajú csajok hullámokban járnak?
Vagyis egyszer szembejön veled egy nap alatt öt, míg máskor hetekig egyetlen vöröshajú sem közelít?

Elméletben a lakosság mondjuk 5%-a vörös hajú. Vagyis amikor sétálok az utcán, minden huszadik ember vörös hajú kéne hogy legyen. Ezek közül most koncentráljunk a nőkre, vagyis minden 40. nő vörös. Egy buszon csúcsidőben többen vannak mint 40, és mégis, nem lehet azt mondani, hogy minden buszon van egy vörös hajú nő. Mert csoportokban közlekednek!