június 26, 2005


Nem is olyan régen levelet kaptam.
Nemzeti 2005 Konzultáció-tól.





Kérdeznek, hogy mi tetszik, meg mi nem, sőőőt le is adhatom a válaszaimat adott helyszínen.
Helló, a reklámszakma ezen már régen túljutott, általában ilik a válaszlevelet bérmentesíteni!!!

Ráadásul a válaszboríték olyan méretű, hogy kettőbe kell hajtani a kérdőívet hogy belemenjen. Emberek, ez egy szakma, tessék odafigyelni! :-)

De ez nem reklám - mondhatja bárki.
Háát, vannak jelek miszerint mégis az. Mert ugye a nyerhetek egy VW Polo-t is a válaszaimmal. Igaz, saját pénzemen kell visszaküldenem. Kíváncsi vagyok mennyi adót fizet be az alapítvány, ugyanis soha nem egyértelmű - a Szerencsejáték Felügyelet aktuális hangulatától függ mennyi az annyi...

Politikai reklámról hallottunk. Politikai promóció sem ismeretlen fogalom. Mi a következő lépés? Garantált nyeremény a 2006-os szavazáson? "Minden vásárló (bocs) ránk szavazó kap egy baseballsapkát, és részt vehet a fődíj sorsolásán! Szavazz rám!"

Mindegy. Tudjuk mi is ez, bármennyire is Alapítvány. A FIDESZ kampányának része. Az Alapítvány forma több okból is előnyös. Az első az adózás. A második az, hogy ne kampánynak tűnjön. Összekacsintunk, mindenki tudja hogy csalunk egy kicsit, meg hogy hazudunk is egy kicsit. Pontosan úgy ahogyan a 10 milló magyar állampolgár. Rá vagyunk kényszerítve, különben éhenhalna a család. De a klasszikus kérdés: Vajon ki fizeti a cekket???

Nézzük meg! Az első keresés a www.domain.hu
Vajon kié a www.nemzetikonzultacio.hu?
A tulajdonos (hoppá, ez furcsa) az Algoritmic Kft. Ez egy számtech dolgokkal foglalkozó cég. Mondjuk ők csinálták a www.orbanviktor.hu oldalt is. Mulatságos néha beleolvasni a forrásba "View/Page Source". A meta tag-et is érdemes tanulmányozni, de ami ennél is izgalmasabb, az a Copyright rész. E szerint minden jog az Algoritmic Kft-t illeti. Találtam valamit???

<meta name =" KeyWords" CONTENT="polgári kormány,Fidesz,Fidesz-Magyar Polgári Párt,koalíció,nemzet,
Orbán Viktor,Orbán,Lévai Anikó,Lévai,polgári,Hungary,Magyarország,magyar,kabinet,választás,
választások,hírek,foci,labdarúgás,futball,Felcsút,magyarok"
>
<meta name =" Description" content =" Orbán Viktor honlapja">
<meta name =" ROBOTS" content =" ALL">
<meta name =" Author" content="Algoritmic Kft. - by jimmy">
<meta name =" copyright" CONTENT="Algoritmic Kft. (c) 2001, All Rights Reserved.">
Vissza a www.nemzetikonzultacio.hu oldalra. Van a forrásban egy érdekes hivatkozás, mely csak egy IP cím. Így néz ki: http://62.112.194.89/nemzetikonzultacio/
Nézzük meg ez kicsoda! IP cím alapján csak annyi derül ki hogy Budapest. De amikor beírtam a böngészőbe hogy
http://62.112.194.89/ akkor kiderült. Ez biza a www.fidesz.hu

A gond az, hogy ez a hivatkozás pont a kérdőív, amit kitöltve a személyes adataim eljutnak - hova is?
Az Adatvédelmi tájékoztató szerint:
Az adatok kezelője a Nemzeti Konzultációért Alapítvány (1052 Budapest, Madách tér 3.). Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 01191-0001 (...) Az adatok technikai feldolgozását Jelinek Benjámin Gábor (1092 Budapest, Ráday u. 32.) az adatkezelés székhelyén végzi.
De ki ez a Jelinek Benjámin Gábor?
Van egy ilyen név (mondjuk annyira nem sűrű név, felteszem hogy sokan nincsenek ilyen névvel) a
FIDESZ-MDF-MKDSZ jelölési listáján 2002-ben (Egyéni választókerület jelöltek BUDAPEST IX.ker. 14.számú választókerület), de a Budapest Portál-on is fenn van.

De emberünk feltűnik más helyeken is. Például a Polgári körök rendezvényein mint házigazda, vagy éppen A Ferencvárosi Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottságában mint külsős tag.

Egy igazi mindenlébenkanál ember lehet a srác. Mert ugye adatkezelő szakember, Egészségügyi szakember, politikus és minden egyszerre.

Szövevényes dolog ez a politika. Alapítvány, reklám, promóció, adatkezelés, direct mail, mindenféle ismeretek szükségesek. Ráadásul el kéne rejteni az összefonódásokat is, de erre már kevesebb energia jutott...
2005 június, Magyarország. :-(

Nincsenek megjegyzések: