november 20, 2006

Kaja

Régen agyalok már azon, hogy nem szabad hagyni hogy az idiotizmus utat találjon magának kicsi hazánkban is, könyörgöm, baromságokat ne hozzunk már be, ne tanuljuk el, ne tegyünk úgy mintha mi is annyira buták lennénk!

De mégis.
Ha egy chips-re rá van írva hogy 30%-kal kevesebb zsír van benne, akkor jóízűen elmajszolgatjuk a "békönös lájt" csipszet.
Ugye? Sült burgonyaszirom, "könnyű" vagy "zsírszegény", és mondjuk ki, "
szalonnás ízű"
Vagy így már nem annyira szekszi?

Szóval a hír.
Angol hivatalnokok befenyítettek, mert egy kolbászgyár (Black Mountains Smokery, Crickhowell-ben) Welsh Dragon (vagyis welsh-i sárkány) néven forgalmaz egy kolbászt. És ez a név megtévesztő. Mert nincs is benne sárkány. Így a verdikt az, hogy vagy tegyenek bele sárkányt, vagy nevezzék át.

Képzeljük ezt a nagyon okos hivatalnokot Magyarországra. (tudom, vannak itt is okosok, de azért van még mit tanulnunk nem?)
Szóval első lépésként betiltja a halászlevet, mert nincs is benne halász.
Aztán a halászlékockát, mert az nem tartalmaz halászlevelet (amiben pedig nincs halász), plusz nem is kocka, hanem tégla formájú. Majd betiltja a hamburgert, mert nincs benne sonka (angolul ham). A hotdog-ot, mert nincs benne kutya. Majd betiltja az igazságügyminisztériumot, mert nincs igazság. A rendvédelmi szerveket feloszlatja, mert nincs is rend. A kormányt mert nem kormányoz (sőt, az egész épületben sehol egy igazi kerek alakú kormány). Majd a szolidaritási adót, mert nem szolidaritásból fizetjük hanem kényszerből (verdikt: vagy átnevezni kényszeradóvá vagy törölni). Utána átnevezné az egészségügyet, mert az ország több mint fele már beteg, vagyis lesz betegségügy belőle.

Tulajdonképpen nem is olyan barmok ezek a welsh-i hivatalnokok. Mégiscsak kéne belőle egy pár nekünk is!
(a halászlevet meg beáldozzuk a nagyobb jóért - vagy beáldozunk egy pár halászt)





Nincsenek megjegyzések: