szeptember 30, 2006

Nagytestvér

"Kip Hawley is an Idiot"
Hogyan készítsünk egy "Kip Hawley is an Idiot" feliratú zacskót?
Tudom, Magyarországon egyenlőre az a kérdés, hogy ki ez az ürge?

Csúnyán benne lehet a keze abban, hogy Amerikában nem lehet felvinni a gépre semmiféle folyadékot (ezt hívja a BoingBoing "War on Moisture"-nek), pedig már ezerszer bebizonyították hogy lehetetlen gépen összemixelni a robbanóanyagot melytől annyira féltik a röpcsiket. Ráadásul ész nélkül összeöntögetik egy nagy csöbörbe az anyagokat a kapunál, így akár robbanóanyag is lehet benne, a reptéren is szép kárt csinálhat...

Amerikai szabadságjogi versenyzőnk alkotmányos jogait gyakorolta, amikor az átlátszó zacsira amit szépen elkészített a gépre való felszállás előtt, ráírta ezt a bizonyos mondatot. 25 perces versenyből való kizárást ért a gyakorlata.

Tényleg elgondolkoztató a helyzet. Félelemben élni, saját jogainkat csúnyán megcsorbítva vajon jobb, mint ha magasabb lenne a veszély?
A jogaink csorbulása hátralevő életünk minden napját mérgezhetik...


(via Boing Boing)

szeptember 29, 2006

Dizájn

Éljen a jövő, a távmunka!
Főleg ha otthon simán lehet klottgatyában melózni a gép előtt! :-)

De mi történik ha indul a videókonferencia, és látszódnia kell hogy azért komolyan veszem a munkát? Erre ad megoldást egy dizájner.


(via Boing Boing)

szeptember 28, 2006

Állati történetek

A világ legnagyobb bogara. Nem nagy, max 50 méteres lehet.
Hoppá.

Előfordulási helye: Németország
Pontosabban: Google Maps
Még részletesebben: Google Earth (48.857699, 10.205451)

(via Boing Boing)
Nagytestvér

A nagyvilágban tovább folytatódik a Nedvesség Elleni Háború (War on Moisture).
Olyan biztonsági intézkedések a reptereken melyeket a terroristák simán kijátszanak, de nagyon kellemetlen a sokmillió utazónak. Ügyes...

Ha valaki mondjuk sokmilliós fotóscuccal utazik, annak komoly esélye van hogy az utazás végén semmi nem marad a tatyóban. Mert:
1, nem viheti fel a gépre,
2, nem zárhatja be a táskát.

De van megoldás. Olyan megoldás amelyet megérdemel a biztonsági szolgálat minden reptéren.
Fegyvert kell a kamerák közé tenni :-)

Innentől ez nem vicc. Egy biztonságról szóló blog tette közzé.
Amerikában a startpisztoly nem bejelentésköteles, vigeted magaddal. De a reptéri biztonsági szolgálat számára ez fegyver. Vagyis be kell jelenteni, és ezt a táskát bezárják, külön követik, kicsi az esélye hogy elvesztik. Hoppá. Így kell utazni kérem!



(via Boing Boing)

szeptember 27, 2006

Dizájn


Speckó bútor fakíroknak.
Vagy csak túldizájnolt használati eszköz?


(via Boing Boing)

szeptember 26, 2006

benzinar.info

Egy cikk és egy utazás. Durva kombináció, meglátjátok.
Szeptember 15-én feröppent a hír, hogy Hollandiában a legdrágább a benzin Európában.
Már maga a hír is fura, mert most akkor ez nekünk mennyiben jó vagy rossz? Egyáltalán minek lesz egy ilyenből hír? Mindegy, hír megtörtént, gondoltam megsasolom hogy mennyi igaz belőle, ugyanis éppen oda utaztam pár napra. Valóban, Hollandiában nem olcsó a 95-ös benzin, olyan 110 € cent környékén, vagyis 304 Ft.
Erre éppen egyik reggel egy önkiszolgáló benzinkútnál itattuk meg az autót, és kiderült, ott momentán 93 € cent, vagyis 257 forint. Hmmm, ez most akkor az Unió legdrágább országa benzinfronton?

Gyárlátogatás, finoman rákérdeztem hogy mennyit keres az a srác aki faléceket pakol egy nagy csomagban össze. Mondták hogy 2.000€ bruttó. Vagyis egyhavi bruttó fizetésből vesz a kinti versenyző laza 2.000-2.100 liter 95-ös benyát. Nézzük csak ugyanezt visszafelé itthon. 2.100 liter 95-ös (legolcsóbb helyen) most 258,90 Ft, ezt megszorozzuk 2.100-al, eredmény 543.000 forint. Mondjuk ez bruttóban. Ennek a nettója 282 ezer. (Jelzem, tuti biztos vagyok benne hogy a holland versenyző ezen a pályán is jobb, nem hiszem el hogy van még ország a világon aki lenyúl 48%-ot a bruttó fizetésből.

Mindent összevetve nem fakadok könnyekre ha a szegény holladusokra gondolok, akiknek napi 8 órában kéne autózniuk havi 30 napot, hogy a fizetésükből elpöfögjék azt a benzint amennyire csak futja.
Ez egy magyarnak napi másfél óra alatt sikerül, vagyis simán elpöfögheti a fizetését akár azzal is ha munkába jár. Parkolásra már nem futja a fizetésből! Sem biztosításra vagy élelemre.

2006 Magyarország.

szeptember 25, 2006

Ekszperiment

Miből készítsen a számítástechnikus táskát?
Kézenfekvő: Floppy lemezekből :-)
Úgyis már semmire nem használja...

(via Boing Boing)

szeptember 14, 2006

Dizájn

Félelmetesen jó ötlet!
Fordított grafiti, vagy mi a fene.

Paul Curtis nevű csákó (beceneve Jávorszarvas) nem festéket fúj a falakra, hanem gondosan letisztítgatja őket. Igaz, kicsit öncélúan, nem mindenütt egyformán.
Szóval emberünk kitalálta a tutit. Úgy alkot, hogy nem graffitit fest, hanem graffitit tisztít.
Még pontosabban, lemossa a falakat, és a tiszta rész adja a "művet".

A helyi hatóságok természetesen már vizsgálgatják a büntetések lehetőségét, hogyan lehetne példát statuálva csúnyán megbüntetni azt, aki letisztogatja az egyébként brutálmocskos falakat.

szeptember 13, 2006

Internet

Baj van a vírusokkal.
Vagy csak nekem tűnik megint összeesküvés elméletnek?

Egy pár éve mindennapos hűha volt, hogy számítógépes vírusok támadják meg a rendszereket, összeomlik majd az internet, Y2K, horror, jajj. És jött a péntek 13, nem omlott össze a világ, de a számítógépek sem. Jött 2000, mégsem lett vége az Ablakok alapú világnak. Sőt, mostanában nem hallom a fenyegetést. Nincs a tévében világméretű armageddon meg apokalipszis, semmi.
Mi történt? Megöltük a vírusokat, vagy csak akkor volt felfújva a lufi túlontúl nagyra?

szeptember 12, 2006

Jogdíj

Milyen gyönyörű történet!
A liberális párt képviselője elvesztette a parlamenti mandátumát, ugyanis kiderült hogy a kampányát a szórakoztatóipar finanszírozta (zene és filmkiadók, csatolt vállalkozások, mind mind erős DRM párti csapat).
Vajon kanadában miért mennek keresztül az agyament jogdíjjal kapcsolatos törvények?
A dolog pikantériája nem ez. Régebben az autóipar, dohány, szerencsejáték vagy energiaipar lobbizott. Most a jogdíjakban érdekeltek. Változik a világ kérem, innentől nem ugyanaz a pálya!

A másik, hogy egy ilyen országban (még ha korrupt is), de amint kiderül, a bukott ember lemond, vagy lemondatják. Kérdés: Magyarországon ez mikor és kivel fordult elő utoljára?

(kíváncsi lennék ki és hogyan finanszírozta a magyar pártok kampányát)

(via Boing Boing)

szeptember 09, 2006

Komment

Mi lett a náthás madarakkal?
Volt itt ez a nagyon durva kampány (a csapból is az jött hogy madárinfluenza meg minden), most meg itt ez a nagy csönd.
2005 novemberében írtam róla, hogy ez nem más mint pénzgyár.

Akár tévedtem, akár nem, akkor is zavar ez a nagy csönd.
Mi a fene történt? Elfogyott a Tamiflu?

szeptember 05, 2006

Személyes

Újabb fejezet a zoknik harmadik dimenzióba történő vándorlásához. 1 2 3
Ma reggel összeraktam a fekete zoknikat, és kiderült, 5, azaz öt darab van pár nélkül.
Ez kimagaslóan magas szám, ezért gondoltam megörökítem.
Le is fotóztam, tessék:
Mielőtt bárki beszólna hogy milyen szakadt zoknikat tartok, ezeket bicajozáshoz használom, nem ünneplőhöz :-)

Hoppá, ezek a zoknik napfénynél mind egyformák voltak, vakunál kiderült hogy a kát szélső egy pár. Vagyis már csak háromnak nincs párja. De nem is ez a lényeg.

A filmekben a szellemeket veszik így észre, hogy utólag ott vannak a fotókon. Én pedig rájöttem, hogy be lehet azonosítani a párokat a digit technikával! Éljen a XXI. század és a vívmányai!

szeptember 04, 2006

Nagytestvér

Na szépen vagyunk.
Annyira nagy a terrorveszély, hogy lassan semmit nem lehet felvinni a repülőgépre, fel lehet készülni a tuti 4-6 órás várakozásokra, mindez a szabadság jegyében.
És hogy mennyire és mennyiszer oktalan a megoldás, azt az amerikaiak tudják legjobban.
A BoingBoing szépen elkezdte a híreket a "war on moisture" címkével, vagyis háború a nedvesség ellen.

Csak egy pár gondolat tőlük dióhéjban, nem szó szerint idézve:

- Milyen okos találhatta azt ki, hogy a lehetséges robbanóanyagokat (melyek természetesen folyadékok mostantól) szépen kiöntik egy nagy tárolóedénybe, ott a sor mellett, a reptér közepén, mindenféle védelem nélkül. Simán egy pár kontaktlencsefolyadék és pafrü, tisztítószer lazán gerjesythet olyan gázokat ebben az edényben ami akár halálos is lehet. De ha mondjuk tényleg robbanószer???

A másik nagyon okos gondolat a töltötoll elkobzása, melynek végén leszállás előtt egy repülő a sztyuvi egy darab tollával töltögette a vám és bevándorlási papírokat....

De ugyanígy zseniális a káosz közepén a soktízezer(!igen!) elhagyott csomag. Vajon ez biztonsági szempontból mekkora kockázat???


Mindegy, egyszer csak vége lesz ennek a rémálomnak is.
Addig meg itt az ideje röhögni rajta:

(via Boing Boing)






















szeptember 02, 2006

Komment

Már írtam róla, véleményem van és volt is.
Vizitdíj. Még szerencse hogy ilyen kreatív a kormány és a tanácsadóik. Mert lassan egyre nehezebb lesz az újabb és újabb adóknak nevet adni.

Most pedig bevezetik.

Az orvosok pedig adminisztrálnak majd. Jó sokat.
Pedig milyen szép lenne ha nem azzal törődnének hogy éppen pénzbeszedne, hanem a gyógyítással.
Mindegy, már régen nincs rá lehetőségük. Ha sokan megdöglenek, akkor úgyis egyszerűbb lesz a megmaradtak ellátása. De akkor ki fizet majd adókat?