október 16, 2007

Bemondták a tévében!

Amikor a farok csóválja...
Aki nem látta a filmet, annak egy pár szavas összefoglaló:
A Monica-féle botrány évében nem csekély vihart kavart ez a fergeteges politikai vígjáték. Két héttel az elnökválasztás előtt Amerika elnöke félreérthetetlen szex-botrányba keveredik, amely végképp kompromittálja esélyeit. A médiában igen járatos és dörzsölt tanácsadója sugallatára kitalálnak egy háborút, amelyet könnyen meg lehet nyerni. Albánia úgyis messze van, a híradókba meg elég néhány véres kép... Hollywood viszont elég közel, úgyhogy felbérelnek egy csúcsproducert a kitalált háború hiteles megrendezésére. És mi még azt hittük, hogy tudunk a sorok között olvasni.

És akkor azoknak akik nem hisznek az összeesküvés elméletekben:
Bush "planted" fake news stories on American TV! - az Independent cikkje.

Egy pár idézet a cikkből:
Szövetségi nyomozók vizsgálják több tucat Amerikai televízióállomást, akik leadtak a Bush adminisztráció által készített filmeket normál hírként. Néhány hamis híradás az iraki háború sikereiről beszélt.
Egy
ilyen "hír" például arról szólt hogy egy Iraki-Amerikai Kansas City-ben nyilatkozik, és megköszöni Bush-nak és Amerikának a segítséget. Igaziból a felvételt a Külügyminisztérium forgatta

És az amerikai (legyünk őszinték a magyar is) nép hisz a televíziónak. Továbbra is. Hiszen bemondták a tévében!

(egyike annak a 20 szövetségi irodának akik ilyeneket készíttettek).

(megjegyzés: nagy cégek ugyanígy "tolták" a saját termékeiket be a hírekbe, híreknek kinéző műsorokkal. A cégek között volt a Pfizer, Mars, GM és Intel).


Nincsenek megjegyzések: