október 19, 2007

BKV reklám - Idegesítsük az autósokat!


Nehéz hozzátenni ahhoz a blogbejegyzéshez amiből a képet és a témát merítettem.

Mert olyan szépen összefoglalta, idézek:

"Budapest közlekedési viszonyait talán úgy lehetne legpontosabban jellemezni, hogy az angol főváros autómennyisége párosul a román utakkal és az albán közlekedési morállal."

Vagy másik:


"Így aztán az akció eredménye mindössze annyi, hogy az autósok többségének a táblák elolvasása után hirtelen elkezd nehezedni a lába, és ellenállhatatlan késztetést érez, hogy a gázpedálra lépjen, és csikorgó gumikkal kilőve elcsapja a kis rohadékokat."

Ugyan már egy ideje vidéki versenyző vagyok ismét, de nem tudom elfelejteni azt a pár évet amikor Budapesten naponta másfél órát tömegközlekedtem. Büdös trolik, megzakkant arcok és tekintet nélküli tekintetek a metrón, a nyárin is fűtő buszok, stb. És azóta van nagyszerű légkondi nélküli villamos, mindenféle egyéb nyalánkságok. A bicajos tüntetéseken (amikor az autósokat próbálták feltartóztatni egy kicsit), kiderült hogy aki akkor buszra szált az tévedett ugyan, de meg is szívta.
Nincs igazi P+R lehetőség tömegközlekedés támogatással, elkerülő utak, szóval maradt az egész az ami volt (vagyis kicsit visszafejlődött). Ide? Minek?

Nincsenek megjegyzések: