május 12, 2006

Személyes

Van egy másik mai történetem is. Környezettudatos állampolgárként gyűjtjük a pet palackokat.
(tudom, lehetne azt is hogy nem veszek ilyen ásványvizet, de akkor mit is veszek?)
Szóval palackok szépen lapítva, benne egy nagy zsákban, és néha megy a szelektív hulladékgyűjtőbe.
És ott mi fogad? Ez.

Érdekes helyzet volt. Kellemes rothadó konyhai szeméttel körülvett szelektív hulladékgyűjtő mellett állok, tömködöm a palackokat egyenként. Megáll egy fekete OPEL, és egy alak szépen akkurátusan kitesz egy pár dobozt a szeméthalom tetejére, majd elhajt.

Annyira pofátlan volt, hogy nem jutottam szóhoz.

Pedig biza be kellett volna szólnom rendesen. Mert köcsög volt. Olyan környéken, olyan autóval, bizonyosan van saját kukája. De a többieknek is felteszem van. Mégis kidobják ide.
Igen. Pénzel láthatóan intelligenciát nem osztanak.
Ez úton is üzenem nekik: köcsögök!














2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Na, mostan nem egészen értelek. Fogja magát ember, összegyűjti a papírdobozokat. Veszi a fáradtságot, és nem elégeti vagy kidobja a kukába, hanem időt és pénzt nem kímélve elviszi a lerakatba. (Mondjuk lehet, hogy ezzel több benzngőzt püfög ki, mintha nem tenné, de igyekszik szegény.) Szóval, látja ám, hogy a lerakat nagy papír feliratú tárolója mellett kupacokban áll a papír, mert a hulladékgyűjtők kihelyezésére volt lendület, de a rendszeres ürítésre már nem. Hát oda teszi ő is. Talán elviszik a többivel... Ki a hülye, aki nem szállítja el a kihelyezett hulladékot, vagy aki megpróbálja szelektíven elhelyezni?

Raha írta...

Kipróbálom, mert azt mondták hogy nem látszik ha valaki beír ide. Ez lenne az oka hogy nem írtok?