július 11, 2008

Olimpia

Olvasom:

Az olimpia alatt kíván 1 milliárd forintért hirdetni a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), ezért gyorsított meghívásos eljárást kezdeményezett, a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. Az NFÜ a gyorsított eljárást azzal indokolta, hogy jogszabályi kötelezettsége a Nemzeti Fejlesztési Terv eredményeinek népszerűsítése, és a lakosság legszélesebb körének tájékoztatása, a leghatékonyabb módon. Ennek az olyan kommunikációs környezet felel meg, ahol a médiafogyasztás magasabb az átlagosnál. Ezt biztosítja az idei olimpia alatti kampány, amelyhez a szerződést legkésőbb augusztus 7-ig meg kell kötnie. Ezért nem választhatta az NFÜ a nyílt eljárást.

Ezzel csak egy pár probléma van.

A magasabb médiafogyasztás dolog igaz, de ezzel egyidőben az árak is felmennek. Vagyis az egy ember elérése nem kevesebbe hanem többe kerül az olimpia alatt.
Ha a cél és a feladat a leghatékonyabb mód, akkor nem jól választottak.

Ugyanígy,az olimpia már elég régen be van lőve, tudjuk mikor lesz, vajon miért pont most jutott az NFÜ eszébe hogy most kéne hirdetni? Ha egy hirtelen esemény miatt kell gyorsítot eljárást hirdetni, jó. De ha a saját felelőtlenésgük miatt, az nem jó.

De nézhetjük a másik oldalról is. Már nincs idő nyílt eljárásra, így meghívással működik a dolog (olvasata: meghívjuk azokat akiket szeretnénk nyertesnek látni, plusz egy pár, tuti vesztest is).

Tényleg hivatalban maradhat egy ilyen után az az ember aki ezt eldöntötte?

Nincsenek megjegyzések: