június 06, 2008

Szlovák rendszámmal autózol? Rápacsáltál!

A pénzügyőrök szerint adócsalás szlovák rendszámmal közlekedni a magyar utakon, ha a tulajdonos nem él az északi országban, ezért augusztusban megkezdődik annak az 5600 magánszemélynek és cégnek az ellenőrzése, akik szlovák telephellyel, illetve lakcímmel is rendelkeznek. A vámosok kérésére mind az 5600 személy adatait vizsgálja a szlovák társhatóság.

Eddig a hír. Innentől a véleményem.
Tipikus magyar hozzáállás. Az, hogy miért mennek át az emberek autót venni, vagy ott céget alapítani, az senkit nem érdekel. Vagyis érdekel, de azt megváltoztatni nehezebb, sokkal egyszerűbb a tüneteket kezelni, és jó magyar szokás szerint büntetni ezerrel.
Az ok egyszerű. Magyarországon brutálisan magasak a cégek terhei. Eszement adók terhelnek mindent, és akinek van autója, és még ki tudja fizetni a benzint, arról lehet még levenni egy kis zsét.

Kedves döntéshozók!

Tudjuk hogy baj van! Csak a hülye nem veszi észre az eszement bírságolási hullámot (lásd gyorshajtás és büntetési tételei, majd a kinnfelejtett 30-as tábláknál radarozás esete), de ugyanez megy az APEH-nél (lásd elmaradt illetékügyek, ahol akkor is büntetnek ha a hivatal a feleős egy hibáért), adóemelési tervek (lásd nyakkendőadó, internetadó), és sorolhatnám.

Mondta már valaki, hogy ha baj van a költségvetéssel, akkor NEM CSAK a bevételi oldalt kell nézni???
Mondták már hogy az ÖSSZES körülöttünk levő ország gazdasága gyakorlatilag lehagy minket?
Mondták már hogy ha nem megy, akkor nem kell erőltetni (mármint a kormányzást)?

Nincsenek megjegyzések: