szeptember 09, 2005

Teljesen mindegy hogy galád összeesküvés, vagy akár a természet pusztítása az ok.
Tény az, hogy az olaj ára ezerrel megy felfelé. Ha valaki kilöttyent egy litert valahol a világban, a nyersolaj ára emelkedik 20%-ot a tőzsdéken. Az arab országok lassan rájönnek hogy egyszer elfogy, akkor biza ki kell sajtolni minden lehetséges dollárt a jenkikből. Ráadásul ott van Kína, aki akármennyi olajat megvenne. Kereslet - kínálat, egyértelmű, megy felfelé az ár. Bokor barátunk háborút kezdett az olaj miatt, most meg szopja az egész világ azt, hogy azóta sikerült kétszeresére feltornázni az árat. Gratulálunk. Okos elnök. Leülhet.
(Bár lehet hogy az ő eddigi bukásra ítélt kútjai lettek profitábilisak ezzel az emelkedéssel)

Van még az árdrágításban egy pár szereplő. Az olajtársaságokl (finomító, kereskedő), pluszban a durva adókat kaszáló kormányok. Mind multimilliárdos konszernek, hatalommal, pénzzel, valamint jogalkotással bíró kormányok. Velük szemben a kisember csak egyfélét tehet - nem vásárol. Mivel ezt kizárhatjuk, így annyi maradt hogy ennyi. Olaj ára huss, mi meg szopunk.

Milyen lesz az élet az olaj nélkül? Mert ez is eljön. Hát lesz napelem, biodízel, atomenergia, szél és mások.
Biztos? Tényleg felkészült az ipar erre? Rohangálnak autók az utakon amik csak vizet pöfögnek ki, árammal vagy napfénnyel mennek? haha
NEM!

Van aki szerint nincs is elég energia ezekben, szóval lehet felkészülni a légkondi adóra!

Nincsenek megjegyzések: