október 09, 2005

Egysejtű
A Birodalom visszavág.

Egy nap sem telt el a hír óta. hogy egy parkolótárs pert nyert, a bíróság nem fogadta el bizonyítékképpen a digit fényképet.

Gyorsan felröppentettek egy hírt:

2005-10-09 18:02
Parkolási-díj adóként
Ezentúl az adóhatóság hajtja be a jogerős bírósági döntéssel megítélt parkolásidíj-tartozásokat. A Legfelsőbb Bíróság ugyanis úgy döntött, az ilyen bírságokat is adók módjára kell behajtani. Az APEH inkasszót bocsájthat ki, vagyis automatikusan levonhatja a pénzt az autós számlájáról.
A parkolási cégek továbbra is ezrével küldik ki a felszólító leveleket azoknak az autósoknak, akik nem fizették ki a parkolási bírságokat.
"Múlt hónap közepén ment ki ismét 8500 levél. Most már utolértük magunkat, és a június végéig pótdíjat összeszedő autósoknak is kiküldtük már a felszólítást" – mondta Novák Péter, a BÖP Kft. igazgatója. Ezentúl a bíróság által is jogosnak ítélt bírságokat az adóhatóság hajtja majd be. Ez jóval olcsóbb lesz a parkolási cégeknek, mintha maguk alkalmaznának végrehajtókat. Az APEH-nél és az önkormányzati adóhatóságoknál azt mondják, rögtön lépnek majd, amint megkapják a tartozást felhalmozó autósok listáját. "Megindítjuk a végrehajtási eljárást a szokásos úton-módon. Első lépcsőként inkasszót adunk ki" – mondta Csanálosi Katalin, az APEH végrehajtási fősztályvezető-helyettese. Ez azt jelenti, hogy a pénzt megpróbálják automatikusan levonni az autósok számlájáról. A parkolási cégek a Legfelsőbb Bíróság döntésétől azt remélik, hogy ezután gyorsabban hozzájutnak a tartozásokhoz.

(forrás: www.rtl.hu)

Kíváncsi vagyok, hogy mikor derül ki, hogy a Centrum (egy magáncég) nevében is behajt majd az APEH...

Jogegységi döntés a parkolási pótdíjak behajtásáról

Bravó, ügyes volt. Csak a hitelesség kedvéért, és hogy lássuk kik is ők, a Magyar Köztársaság nevében ők döntöttek ily bölcsen:

Dr.Lomnici Zoltán s.k., a tanács elnöke
Dr.Völgyesi Lászlóné s.k., el?adó bíró
Dr.Murányi Katalin s.k., bíró
Dr. Bartal Géza s.k., bíró
Bauer Jánosné dr.s.k., bíró
Dr.Kaszainé Dr.Mezey Katalin s.k., bíró
Dr.Wellmann György s.k., bíró

Vajon mikor lesz egységes parkolás?

Győrben is beindultak:
2005-10-09 16:41
Parkolóháború Győrben
A győri autósokat egy héttel a rendelet életbe lépése után sem érdekli, hogy az önkormányzat több belvárosi parkolóhelyet is megszűntetett. A közfelháborodást követő intézkedésre sajátos „választ” adtak az autó tulajdonosok. Az eddigi szokott helyeiken parkolnak, csak most –mivel az órákat kikapcsolták- még fizetniük sem kell. A hatóságok azt mondják, hogy számítottak erre, és egy darabig még nem büntetnek, de aztán a tilosban álló autók kerekeire bilincs kerül.
A belváros szívében többen is parkolnak, ott ahol már nem szabadna. Csak a virágosládák és a fém oszlopok tudják az autósokat távol tartani.
Az önkormányzati rendelet szerint egy készülő kétsávos úthoz kell a hely, másutt pedig sétálóutcát szeretnének kialakítani. A helyi vendéglősök azonban nem örülnek a változásnak. Szerintük az egyik legnagyobb probléma, hogy a buszok parkolása egyáltalán nem megoldott a győri belvárosban. "Eddig volt, hogy ha találtak helyet a turisták, megálltak, de most aztán egyátalán nem, és most nem tudom hogy lesz… de legnagyobb gondunk a buszokkal van. Mert a belvárosban a buszparkoló egyátalán nincs megoldva" - mondta Salakta Tíborné, a Komédiás étterem tulajdonosa.
Az utazási irodák is azt mondják, hogy ha nem lehet megállni a szálloda előtt, kevesebb vendéget küldenek majd oda.
Az önkormányzatnál számítottak arra, hogy az első időben sokan még a megszokott helyeken parkolnak. A város vezetése azt mondja, hogy ha máshogy nem megy, virágládákkal kerítik el a 63 megszűnt parkolóhelyet. Addig nem is büntetnek, de aztán kíméletlenül felszerelik a kerékbilincseket. Cserébe 22 új parkoló helyet alakítottak ki a belváros közepén.


(forrás: www.rtl.hu)


Budapest éppen aktuális parkolási térképe. Kíváncsi vagyok hogyan terjeszkedik a fizetőparkolás a következő években...

Nincsenek megjegyzések: