október 28, 2005

Egysejtű

Nem lesz népszavazás a budapesti parkolásról.
Hogy miért? Mert nem akarják. Ilyen egyszerű.

Amikor bevezették, akkor at mondták hogy ez forgalomszervezési kérdés. Szó sem volt pénzről. Ráadásul kiadták egy részét magáncégnek. Most hirtelen költségvetési kérdés lett belőle.
Sumák egy társulat. "Demszky Gábor a vita végén - ahol az ellenzéki képviselők szerint ha a lakosok részéről felmerült az igény, hogy szavazzanak, akkor ezt a lehetőséget meg kell adni nekik - leszögezte: költségvetési ügyben nem lehet népszavazást kezdeményezni."

A voksolást az Emberi Parkolásért Mozgalom kezdeményezte a következő négy kérdésben:

Egyetért-e azzal, hogy Budapest közterületein a gépjárművek számára kialakított fizető várakozóhelyeken közvetlenül és kizárólag az illetékes önkormányzat szabja ki és szedje be a díjakat, valamint a pótdíjakat?

Egyetért-e azzal, hogy Budapesten az ötödik kerület, a budai vár és a Margitsziget területén kívül, csak időben korlátozott várakozási övezet legyen, díjfizetés nélkül?

Egyetért-e azzal, hogy Budapesten a Fővárosi Közgyűlés által 19/2005. (IV. 22.) Főv. Kgy. számon elfogadott rendelet III. fejezet 17. § (1) bekezdésében definiált várakozási övezet (díjfizető övezet) kizárólag az ötödik kerületben, a budai várban és a Margit-szigeten legyen?

Egyetért-e azzal, hogy Budapest közterületein személygépjárművekre az egy óra időtartamra kiszabható óránkénti maximális várakozási díj egy BKV szakaszjegy ára legyen?


Ez már a második népszavazási kezdeményezés. Az elsőt formai okokból utasították el. Ezt pedig csak úgy.


Nincsenek megjegyzések: